Wednesday, 26 January 2011

10 Fakta-Fakta Menarik Berkaitan Gen 8

~Satu~
Rasyid Rahmat, Afiq Mazlan, Suhaila Ismail dan Syazni merupakan  pelajar-pelajar daripada Maktab Rendah  Sains Mara (MRSM).

~Dua~
Pelajar-pelajar yang pernah memelihara haiwan di Mesir ialah Engku Fahmi, Anas Kasran, Syaimaa Ahmad, Atiqah Hanifah, Atikah Ishak, Raihaana Suparman, Faiznadilla dan Fatimatuz Zahra

~Tiga~
Pelajar pertama yang menerima bungkusan pos daripada Malaysia ialah Azizul Kamaruddin, iaitu pada minggu kedua selepas tibanya di Mesir.

~Empat~
Syamirul  merupakan pelajar yang paling banyak pulang ke Malaysia iaitu sebanyak 4 kali.

~Lima~
Shahir Shahibullah merupakan pelajar Gen 8 pertama yang memiliki motosikal sendiri.

~Enam~
3 orang pelajar-pelajar Gen 8 yang pernah tinggal di Dewan Malaysia Abbasiah (DMAK) iaitu Shamirul Ahmad, Aiyad Jazilan dan Haris Saharuddin.

~Tujuh~
Terdapat 2 lelaki dan  5 perempuan yang pernah memakai `braces` di Mesir.

~Lapan~
Buat setakat ini, pelajar-pelajar Gen8 sudah pun kehilangan 2 orang ahlinya iaitu Afifi akibat kanser yang dihidapinya dan Farah Sabrina yang membuat keputusan untuk menyambung pengajian di  Malaysia.

~Sembilan~
Syafiq Rusdi, Najwa Rosli dan Engku Fahmi merupakan pelajar-pelajar yang telah menamatkan zaman bujangnya.

~Sepuluh~
Pelajar-pelajar Gen 8 lelaki yang pernah patah tulang di Mesir ialah Zulkarnain Badrul Hisyham, Haziq Alias, Asyraf Kosnan (2 kali) dan Hilmi Husman. Manakala NorBahiran pernah mengalami koyak ligament.

Pesanan daripada penulis:
Fakta-fakta diatas diperolehi daripada hasil kajian penulis sendiri. Sebarang kesilapan amat dikesali.

Oleh: Backturn dibantu oleh Luqman Afiq

Senyuman dan ucapan "Alhamdulillah" mengakhiri hari peperiksaan.

Tarikh 26 Januari menjadi hari terakhir buat warga Gen 8 menduduki peperiksaan pertengahan tahun pada sesi pengajian 2010/2011 ini. Hari yang sememangnya dinantikan oleh semua ikhwah dan akhawat kerana selepas lebih kurang dua minggu bertungkus-lumus menelaah buku-buku perubatan, kini bermulalah tempoh cuti pertengahan tahun bagi memberi peluang kepada semua pelajar untuk merehatkan minda masing-masing.

Suasana hari terakhir peperiksaan tidak banyak berubah. Usaha, tawakkal berserta doa mengiringi warga dewan peperiksaan khususnya warga Gen 8 sepanjang tempoh masa 1 jam 30 minit yang diperuntukkan bagi subjek Mikrobiologi. Warga dewan memberikan fokus terbaik sepanjang tempoh tersebut bagi menjawab soalan-soalan yang diberikan.

Tepat jam 11.30 pagi, pengawas peperiksaan memberikan isyarat tamatnya masa peperiksaan, menandakan usai sudah tempoh menjawab. Perjalanan keluar dari dewan diiringi dengan senyuman dan kegembiraan. Tidak ketinggalan ada pelajar-pelajar yang masih membincangkan soalan-soalan subjek Mikrobiologi bersama rakan masing-masing.

Monday, 24 January 2011

Jom Bayar Yuran Seminar

Assalamualaikum

Pesanan dan amanat khusus daripada saudara presiden batch, Mohammad Nazrin bin Marzuki buat semua warga Gen 8 yang terpilih sebagai peserta Seminar PERUBATAN kali ke 4:

"Sukacitanya saya ingin mengucapkan tahniah kepada ahli gen08 yang terpilih menjadi peserta Seminar Perubatan PWtC.Bersempena dengan itu, saya juga dengan sukacitanya ingin memaklumkan bahawa anda bolehlah menyerahkan yuran LE 100  kepada saya, Mohammad Nazrin bin Marzuki (ikhwah) atau saudari Wan Afiqah binti Wan Md Sabri (akhawat). Sebagai cadangan, yuran bolehlah diserahkan pada 26 Januari 2011, pada hari exam microb (bagi memudahkan kerja)..."


Jangan lupa bayar yuran ye....=)

oleh:

Admin blog Gen 08

Thursday, 20 January 2011

Ayuh, Mari Memberi Sumbangan !!!

Assalamualaikum wbt

"Barangsiapa yang melepaskan seseorang mukmin dari kesusahan hidup di dunia,nescaye Allah akan melepaskan darinya kesusahan di hari kiamat,
barangsiapa yang memudahkan urusan (mukmin) yg sulit ,nescaye Allah akan memudahkan urusannya didunie dan akhirat. Barangsiapa menutup aib seorang muslim ,
maka Allah akan menutup aibnye di dunie dan akhirat. Dan Allah akan sentiase menolong seseorg hambaNya selama mane hambaNya itu menolong saudaranya."
(H.R MUSLIM)

Ucapan takziah dipanjatkan terhadap kematian Allahyarhamah Nurul Iman Binti Ab Alim yang meninggal dunia akibat keracunan gas. Moga-moga pemergiannya ke alam akhirat dicucuri rahmat Allah taala. Sehubungan itu, diharapkan para sahabat dapat sedikit sebanyak menyumbang dan mendoakan kesejahteraan arwah di alam akhirat sana.

Berikut adalah maklumat kutipan derma kilat untuk arwah Nurul Iman.

Wednesday, 19 January 2011

Warga Gen 8 ke Seminar PERUBATAN kali ke 4.

Ribuan tahniah diucapkan kepada semua warga Gen 8 yang terpilih untuk menghadiri Seminar PERUBATAN kali ke 4 bertarikh 8hb Februari hingga 9hb Februari

Semoga anda semua memanfaatkan sepenuhnya peluang keemasan ini bagi memantapkan pemahaman dan pengetahuan  masing-masing berkaitan tajuk yang akan dibentangkan iaitu 'Perubatan Islam', insyaAllah.

Bagi warga Gen 8 yang tidak berpeluang untuk menyertai seminar kali ini, jangan berdukacita mahupun bersedih kerana anda masih boleh menyertai Hari Keluarga PERUBATAN pada 7hb Februari dan Hari Terbuka PERUBATAN pada 10hb Februari ini. 

Jom sama-sama meriahkan program Karnival PERUBATAN, PWtC 11 !!!

Sebarang maklumat lanjut mengenai PWtC 11 boleh dirujuk di blog rasmi PWtC 11

Berikut senarai nama warga Gen 8 yang tersenarai sebagai peserta Seminar PERUBATAN kali ke 4:

Tips-tips Bawa Masuk Telefon Bimbit Ke Dewan Peperiksaan

Di bawah adalah beberapa cara atau kaedah yang digunakan untuk bawa masuk telefon bimbit anda ke dalam dewan peperiksaan.

1) Masukkan telefon bimbit anda ke dalam poket baju jaket anda. Lagi tebal jaket anda lagi susah untuk pak cik polis arab tu nak kesan.

2) Masukkan telefon bimbit anda ke dalam stokking anda. Cara ini dikatakan pernah digunakan oleh saudara Engku Fahmi, dan keputusannya adalah positif. Jadi sesiapa yang ingin mencuba menguna cara ini dipersilakan. Tetapi berhati-hati dengan dua perkara iaitu
     i) Telefon bimbit yang besar mungkin dapat dikesan oleh pakcik polis arab.
     ii) Stokking yang berbau busuk akan menyebabkan telefon bimbit anda juga turut berbau.

Monday, 17 January 2011

TAHNIAH 3X !!!

Tahniah diucapkan kepada nama-nama yang tersenarai di bawah.


Anda telah terpilih untuk menjadi sukarelawan pada hari terbuka PWtC bertarikh 10 Februari 2011 ini !!!

Jalankan tanggungjawab anda dengan ikhlas, bersungguh-sungguh dan cekap, semoga anda diberi ganjaran pahala berlipat kali ganda dari Allah swt, insyaAllah.


Sukarelawan Hari Terbuka PWtC 11 (wakil Gen 8):

Persembahan untuk MAG 2011

Assalamualaikum w.b.t,

Mana-mana ahli PERUBATAN yang berminat untuk membuat persembahan pada Majlis Apresiasi Graduan 2011 (MAG2011) pada 7hb Februari ini, boleh segera menghubungi Saudara Hafiz Bohari di talian 011-8627228. Persembahan dari para graduan diutamakan dan dialukan.

Tarikh tutup pendaftaran persembahan adalah 22hb Januari ini.

Sekian, selamat study, moga niat ikhlas dan diberi ganjaran.

Nur Atiqah Mohd Hanifah,
Cairo University
Sekolah Menengah Islam Aman

I demand KS be canon, un.

p/s: Selamat menjawab exam parasitology esok :)

Saturday, 15 January 2011

Hari pertama "exam"..Apa cerita???

15 Januari 2011 - Hari yang diselubungi kabus pagi dengan suhu di bumi Mesir mencecah 13 darjah selsius, suasana nyaman yang amat dirindui oleh semua warga bumi anbiya' termasuklah para penuntut fakulti perubatan tahun tiga Universiti Kaherah, hari yang mana warga Gen 8 mula menduduki peperiksaan pertengahan tahun bagi sesi pengajian 2010/2011. Subjek pertama yang mereka tempuhi adalah subjek Patologi.


Berbekalkan semangat dan iltizam yang tinggi, kebanyakkan warga Gen 8 mula memenuhi perkarangan dewan peperiksaan seawal jam 9 pagi. Mereka mengambil peluang yang ada bagi mendapatkan ketenangan diri dan bertanya khabar sesama mereka. Tidak kurang juga antara mereka menggunakan masa dan ruang kosong yang ada untuk mengulangkaji isi-isi dan nota-nota penting sebelum melangkah masuk ke dewan peperiksaan.

Friday, 14 January 2011

Boleh Ke Meniru ??Sekadar tazkirah di musim peperiksaan...

Wednesday, 12 January 2011

Serikan Gambar Profile Di Facebook

Assalamualaikum..

Mari sama-sama kita semarakkan lagi persatuan yang kita sayangi dengan meletakkan badge PERUBATAN pada gambar profile kita.

Sila layari laman dibawah untuk berbuat demikian atau klik pada gambar di atas

http://www.picbadges.com/perubatan/356469/

Cara Membuka Dokumen Yang Tidak Berformat

Assalamualaikum...

Cara  pertama: (Dalam Bahasa Inggeris)
RENAME THE DOCUMENT (Cara Terbaik!!)


Mechanism to rename the document
1) Right click the problematic document (in our case is parasit document)
2) The choose "rename" option

Thursday, 6 January 2011

Laporan Majlis Gilang Gemilang Menghadap Al-Khaliq....

Tanggal 6 Oktober 2011, pihak ikhwah Gen 8 telah mengambil inisiatif menganjurkan Majlis Gilang Gemilang Menghadap Al-Khaliq sebagai salah satu persiapan rohani menjelang ketibaan tarikh peperiksaan pertengahan tahun tidak lama lagi. 

Majlis bermula dengan ketibaan para ikhwah Gen 8 yang sama-sama turun tidak kira jauh mahupun dekat dan berkumpul beramai-ramai di Baitul Awwal, Imarah Zenhom. Usai azan maghrib dilaungkan, semua ikhwah menunaikan solat fardhu maghrib secara berjemaah yang telah diimamkan oleh saudara Mohamad Amirul Afiq bin Mohd Sor.

Wednesday, 5 January 2011

Agama


Judul : 6 PERKARA ASAS MEMAHAMI KHILAFIYYAH
Pengarang : MUHADIR BIN HAJI JOLL
Penerbit : MAWLEED PUBLISHING
Muka surat : -

Pemilik : SITI KHADIJAH BINTI DAUD

Judul : SUNNAH-SUNNAH YANG DITINGGALKAN
Pengarang : AL-HABIB MUHAMMAD BIN ALWI AL-IDRUS
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : MUHAMMAD HAZIQ BIN ALIAS, MOHD NOOR IZANY


Judul : INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT
Pengarang : DATO' ISMAIL KAMUS, MOHD AZRUL AZLEN AB. HAMID
Penerbit : TELAGA BIRU
Muka surat : -

Pemilik : AMI FARHANI BINTI MOHAMAD NOR ARIPIN, NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH, ENGKU FAHMI

Judul : AL-QURAN SEBAGAI PANDUAN HIDUP
Pengarang : HARUN YAHYA
Penerbit : AL-HIDAYAH PUBLISHERS
Muka surat : -

Pemilik : ENGKU FAHMI


Judul : BIOGRAFI BERCAHAYA MUHAMMAD RASULULLAH S.A.W.
Pengarang : AHMAD LUTFI BIN ABDUL WAHAB
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : ENGKU FAHMI


Judul : KOLEKSI 75 KISAH BENAR
Pengarang : MOHD. NAJIB
Penerbit : JASMIN ENTERPRISE
Muka surat : -

Pemilik : ENGKU FAHMI


Judul : SIRI KEFAHAMAN BID'AH
Pengarang : DR. UMAR ABDULLAH KAMIL
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : ENGKU FAHMI

Judul : KHILAF PRINSIP & DISIPLIN 
Pengarang : ABDUL MUIZZ MUHAMMAD
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : ENGKU FAHMI


Judul : PERINGATAN BUAT ORANG BERAKAL
Pengarang : ABU MUHAMMAD
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik :  MUHAMMAD SHAHIR

Judul : JALAN SELAMAT DARI API NERAKA
Pengarang : SYEIKH ROHIMUDDIN BIN NAWAWI AL-BANTENI
Penerbit : NAWLEED PUBLISHING
Muka surat : -

Pemilik : ABD RAHIM SAMAD
Judul : TAUHID RUBUBIYAH, ULUHIYAH, SATU PENILAIAN
Pengarang : DR. YUSUF MUHYIDDIN RIQ EL-BAKHUR AL-HASANI
Penerbit : DARUL HASANI ENTERPRISE
Muka surat : -

Pemilik : ABD RAHIM SAMAD


Judul : MADRASAH SOLAT
Pengarang : DR. YUSUF MUHYIDDIN RIQ EL-BAKHUR AL-HASANI
Penerbit : DARUL HASANI ENTERPRISE
Muka surat : -

Pemilik : ABD RAHIM SAMAD


Judul : MEMAHAMI TASAWWUF YANG SAHIH
Pengarang : SHEIKH ROHIMUDDIN BIN NAWAWI AL-BANTANI
Penerbit : PUSTAKA SALAM
Muka surat : -

Pemilik : ABD RAHIM SAMAD

Judul : FADHILAT AMALAN HARIAN MUSLIM 
Pengarang : MUHAMMAD ZULFAKA ABD. LAH.
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : ABD RAHIM SAMAD


Judul : DUNIA JIN & SETAN
Pengarang : DR. UMAR SULAIMAN AL-ASYQAR
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : -

Pemilik : ABD RAHIM SAMAD


Judul : MOST COMMON QUESTIONS ASKED BY NON-MUSLIMS
Pengarang : DR. ZAKIR NAIK
Penerbit : DAKWAH CORNER BOOKSTORE (M) SND BHD
Muka surat : -

Pemilik : MOHAMAD AZIZUL


Judul : JURU BICARA AL-QURAN
Pengarang : MOHD HAFIZY RAMLY
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : MOHD NOOR IZANY, MOHAMAD AZIZUL, IMRAN BUKHARI


Judul : KISAH TIPUDAYA JIN & SYAITAN TERHADAP PARA NABI
Pengarang : MUHAMMAD HAYIE AL-ALAWIE
Penerbit : PUSTAKA AZHAR
Muka surat : -

Pemilik : MOHAMAD AZIZUL


Judul : HADITH 40
Pengarang : USTAZ AHMAD HASAN MOHD NAZAM, USTAZ KHAIRIA HAJI ISMAIL
Penerbit : INTEL MULTIMEDIA AND PUBLICATIONS
Muka surat : -

Pemilik : MOHAMAD AZIZUL


Judul : ASAS-ASAS ISLAM 
Pengarang : ABUL A'LAA AL-MAUDUDI
Penerbit : DEWAN PUSTAKA FAJAR SND BHD
Muka surat : -

Pemilik : MOHAMAD AZIZUL


Judul : SOAL JAWAB HAJI & UMRAH
Pengarang : LEMBAGA TABUNG HAJI
Penerbit : DASAR CETAK SND BHD
Muka surat : -

Pemilik : MUHAMMAD RIDZUAN

Judul : QURAN SAINTIFIK - MENEROKA KECERMELANGAN QURAN DARIPADAN TEROPONG SAINS
Pengarang : DR. DANIAL ZAINAL ABIDIN
Penerbit : PTS
Muka surat : -


Pemilik : MUHAMMAD RIDZUAN BIN MOHD. NOR


Judul : 99 SOLAT SUNAT LENGKAP
Pengarang : HJ. AZHAR HJ. AHMAD
Penerbit : PUSTAKA AZHAR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : AQIDAH MUSLIM (SIRI 1)
Pengarang : HJ. NUKMAN BIN CHE AMIN
Penerbit : PUSTAKA DARUL AMAM-MESIR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : JENAYAH MURTAD, PERBINCANGAN HUKUM DAN ISU SEKITARNYA
Pengarang : MOHD ASRI MAT DAUD
Penerbit : MARKAZ PENGUMPULAN KAJIAN DAN HASILAN PENYELIDIKAN (MANHAL)
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : FATAWA ON PALESTINE
Pengarang : SHEIKH YUSUF QARDAWI
Penerbit : AL-FALAH FOUNDATION, EGYPT
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : CHILDREN UNDER OCCUPATION
Pengarang : IBRAHIM ABU AL-HAYJA'
Penerbit : AL-FALAH FOUNDATION, EGYPT
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : JENAYAH PENGHINAAN TERHADAP RASULULLAH
Pengarang : MOHD ASRI MAT DAUD
Penerbit : MARKAZ PENGUMPULAN KAJIAN DAN HASILAN PENYELIDIKAN (MANHAL)
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI
Judul : ZIONISME, ORDE BARAT MENGHANCURKAN ISLAM
Pengarang : HJ MOHD HANIF HJ ISMAIL
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : AT-TIBYAN DALAM MENTAFSIRKAN AL-QURAN SURAH AS-SAFF
Pengarang : TUAN GURU DATO' SERI HJ ABDUL HADI AWANG
Penerbit : JUNDI RESOURCES
Muka surat : -

Pemilik : MOHAMAD AZIZUL
Judul : SYARAH HADITH 40 IMAM NAWAWI
Pengarang : MUHAMMAD BUKHARI
Penerbit : PENERBITAN SERIBU DINAR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI

Judul : FIKH TASAWUF, KAEDAH-KAEDAH RAWATAN PENYAKIT HATI (BM)
Pengarang : IBN QAYYIM AL-JAUZIYYAH : PENTERJEMAH : DATUK ABU HASSAN DIN AL-HAFIZ
Penerbit : DARUL FAJR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : MINHAJUL ABIDIN, WASIAT IMAM GHAZALI (BM)
Pengarang : IMAM AL-GHAZALI, PENTERJEMAH : IR. ZAKARIA ADHAM
Penerbit : VICTORY AGENCIE
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : THE IDEAL MUSLIM
Pengarang : DR MUHAMMAD ALI AL-HASHIMI
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : 384

Pemilik : NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH, AMIRUL ZUHRI, WAN AFIQAH


Judul : ADAB-ADAB ISLAM DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN (JILID II)
Pengarang : MOHAMAD ZULKIFLI BIN ABDUL GHANI
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : CEBISAN HATI MANUSIA
Pengarang : MUHAMMAD MUJAHID BIN MOHAMMAD FADZIL
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : HAKIKAT TAKWA
Pengarang : DR MUHAMMAD AZ-ZUHARIZ
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : MOHD NOOR IZANY


Judul : JURU BICARA AL-QURAN
Pengarang : MOHD HAFIZY RAMLY
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : MOHD NOOR IZANY, MOHAMAD AZIZUL, IMRAN BUKHARI


Judul : ISU KALIMAH ALLAH
Pengarang : DR. ZULKIFLI MOHD. AL-BAKRI, ROSHIDY JAUL MOHD. AR-RAHSHIA
Penerbit : -
Muka surat : -

Pemilik : SAIFULLAH


Judul : ASBABUN NUZUL
Pengarang : IMAM JALALUDDIN AS-SAYUTHI
Penerbit : -
Muka surat : -

Pemilik : SAIFULLAH


Judul : THE PROPHETIC MEDICINE
Pengarang : IMAM IBN QAYIM AL-JAWZIYAH
Penerbit : DAR AL-MANARAH
Muka surat : 385

Pemilik : ADILAH BINTI NAWAM
Judul : GOOD ARGUMENTATION WITH THE DOUBTERS OF ISLAM
Pengarang : SHEIKH 'ABDUL MAJID SUBH
Penerbit : DAR AL-MANARAH
Muka surat : 175

Pemilik : ADILAH BINTI NAWAM
Judul : STORIES OF THE PROPHET
Pengarang : IBN KATHEER
Penerbit : NATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : -

Pemilik : MOHAMED SHAFIQ


Judul : 'AMAL JAMA'IYY
Pengarang : HJ ABDULLAH ABD HAMID
Penerbit : PUSTAKA IKHWAH
Muka surat : 68

Pemilik : SITI NAJIHA BT MD ASARI


Judul : KITAB TAUHID
Pengarang : ABDUL MAJID AZIZ AZ-ZINDANI
Penerbit : PUSTAKA SALAM
Muka surat : 437

Pemilik : SITI NAJIHA BT MD ASARI


Judul : RIYADHUS - SOLIHIN
Pengarang : AL-IMAM ABU ZAKARIYA YAHYA BIN SHARAT AN-NAWAWI
Penerbit : -
Muka surat : -

Pemilik : MUHAMMAD AMIRUL AFIQJudul : RIYADHUS - SOLIHIN
Pengarang : AL-IMAM ABU ZAKARIYA YAHYA BIN SHARAT AN-NAWAWI
Penerbit : -
Muka surat : -

Pemilik : MUHAMMAD AMIRUL AFIQ


Judul : BUMI CINTA
Pengarang : HABIBURRAHMAN EL-SHIRAZY
Penerbit : AR-RISALAH PRODUCT SDN. BHD.
Muka surat : -

Pemilik : MARYAM FADHILAH BINTI ZAKARIAJudul : WHERE IS ALLAH?
Pengarang : ABDUL RAHMAN AS-SUNGIRI
Penerbit : DAR AL-MANARAH
Muka surat : -

Pemilik : MARYAM FADHILAH BINTI ZAKARIA


Judul : ISLAM LIBERAL DAN PLURALISME AGAMA
Pengarang : RIDUAN MOHAMAD NOR DAN AHMAD ADNAN FADHIL
Penerbit : JUNDI RESOURCES
Muka surat : -

Pemilik : MARYAM FADHILAH BINTI ZAKARIA


Judul : PERISTIWA & TEMPAT BERSEJARAH DI TANAH SUCI
Pengarang : DATUK USTAH HJ. MOHAMAD DIN YUSOH
Penerbit : UTAS TRAVEL & TOURS SDN. BHD.
Muka surat : -

Pemilik : MARYAM FADHILAH BINTI ZAKARIA


Judul : SOAL JAWAB HAJI & UMRAH
Pengarang : LEMBAGA TABUNG HAJI
Penerbit : DASAR CETAK SND BHD
Muka surat : -

Pemilik : MUHAMMAD RIDZUAN


Judul : 50 PESAN RASULULLAH KEPADA KAUM WANITA
Pengarang : SYEIKH MAJDI FATHI IBRAHIM
Penerbit : PERNIAGAAN JAHABERSA
Muka surat : 428

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOP


Judul : AMALAN ZIKIR DAN DOA UNTUK PELAJAR
Pengarang : HJ. JOHARI HJ. ALIAS
Penerbit : DARUL NU'MAN
Muka surat : 124

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOP
Judul : AMALAN HARIAN SEPANJANG ZAMAN
Pengarang : AL-USTAZ DATO' HJ. ISMAIL KAMUS
Penerbit : AT-TAFKIR ENTERPRISE
Muka surat : 127

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOPJudul : KUDAMBA CINTAMU YA RASULULLAH
Pengarang : NIK MUHAMMAD NASRI NIK MALIK
Penerbit : PTS ISLAMIKA SND. BHD
Muka surat : 137

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOPJudul : SYAMAIL MUHAMMADIYAH, KEUNGGULANMU YA RASULULLAH
Pengarang : IMAM TARMIZI
Penerbit : PTS ISLAMIKA SND. BHD
Muka surat : 388

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOP


Judul : HEALING BODY AND SOUL
Pengarang : AMIRA AYAD
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : 526

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOP


Judul : TAFSEER IBN KATHER - DART 30 JUZ' AMMA
Pengarang : TRANSLATION - SAMEH STRAULH
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : 320

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOP


Judul : 235 DOA-DOA PILIHAN
Pengarang : SYAHRIN JASAH
Penerbit : AL-HIDAYAH
Muka surat : 306

Pemilik : ELLYA NABILA BINTI A. JALIL


Judul : IKHTIAR PENYEMBUHAN PENYAKIT DGN AYAT2 DAN DOA2 MESTAJAB (EDISI KEDUA)
Pengarang : TUAN GURU DATO' DR. HARON DIN
Penerbit : DARUSSYIFA'
Muka surat : 120

Pemilik : ELLYA NABILA BINTI A. JALIL


Judul : DOA, ZIKIR DAN MUNAJAT YANG DIDENGARI ALLAH
Pengarang : ZAHAZAN MOHAMED, MOHD. WAHID ABD. HANIF
Penerbit : TELAGA BIRU
Muka surat : 114

Pemilik : ELLYA NABILA BINTI A. JALIL


Judul : FIQH AL-SIRAH (JILID 1)
Pengarang : MUHAMMAD SAID RAMADAN AL-BUTI
Penerbit : DEWAN PUSTAKA FAJAR SND BHD
Muka surat : 1-268

Pemilik : ELLYA NABILA BINTI A. JALIL


Judul : FIQH AL-SIRAH (JILID 2)
Pengarang : MUHAMMAD SAID RAMADAN AL-BUTI
Penerbit : DEWAN PUSTAKA FAJAR SND BHD
Muka surat : 269-492

Pemilik : ELLYA NABILA BINTI A. JALIL


Judul : FIQH AL-SIRAH (JILID 3)
Pengarang : MUHAMMAD SAID RAMADAN AL-BUTI
Penerbit : DEWAN PUSTAKA FAJAR SND BHD
Muka surat : 495-739

Pemilik : ELLYA NABILA BINTI A. JALIL


Judul : WAHAI ANAKKU YANG TERCINTA (HUJJATUL ISLAM IMAM AL-GHAZALI)
Pengarang : PENTERJEMAH: DRS AL-USTAZ PAUZI HAJI AWANG
Penerbit : GALERI ILMU SDN BHD
Muka surat : 98

Pemilik : AISYAH ZAHIRAH SUKERI


Judul : SIFAT SOLAT RASULULLAH SAW
Pengarang : SHEIKH MUHAMMAD NASHIRUDDIN AL-ALBANI
Penerbit : JABATAN HAL EHWAL AGAMA ISLAM KELANTAN
Muka surat : 158

Pemilik : AISYAH ZAHIRAH SUKERI


Judul : TAXI
Pengarang : KHALED EL-KHAMISSI
Penerbit : DAR EL-SHOROUK
Muka surat : 218

Pemilik : AISYAH ZAHIRAH SUKERI


Judul : MAHABBATULLAH TANGGA MENUJU CINTA ALLAH
Pengarang : IMAM IBNUL QAYYIM AL-JAUZIYAH
Penerbit : risalah gusti
Muka surat : 204

Pemilik : AISYAH ZAHIRAH SUKERI


Judul : BAGAIMANA MENCAPAI KETENANGAN JIWA
Pengarang : IMAM IBN QAYYIM AL-JAUZIYAH
Penerbit : seribu dinar sdn bhd
Muka surat : 351

Pemilik : AISYAH ZAHIRAH SUKERI


Judul : THE FIQH OF MEDICINE
Pengarang : AHMAD ABDEL AZIZ YACOUB
Penerbit : Ta-Ha publishers ltd
Muka surat : 349

Pemilik : AISYAH ZAHIRAH SUKERI


Judul : IHYA' ULUM AL-DIN
Pengarang : IMAM AL-GHAZALI
Penerbit : Islamic Inc for publishing & distribution
Muka surat : 494

Pemilik : AISYAH ZAHIRAH SUKERI


Judul : INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT
Pengarang : DATO' ISMAIL KAMUS, MOHD AZRUL AZLEN AB. HAMID
Penerbit : TELAGA BIRU
Muka surat : -

Pemilik : AMI FARHANI BINTI MOHAMAD NOR ARIPIN, NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH, ENGKU FAHMI


Judul : ISLAM: FIKRAH HARAKAH DAULAH
Pengarang : HAJI ABD HADI AWANG
Penerbit : DPF
Muka surat : -

Pemilik : NUR IZZAH FATIMAH AZIZAHJudul : APA ERTINYA SAYA MENGANUT ISLAM
Pengarang : FATHI YAKAN
Penerbit : PUSTAKA SALAM
Muka surat : 108

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM, NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH


Judul : JALAN DAKWAH
Pengarang : MUSTAFA MASYUR
Penerbit : DPF
Muka surat : -

Pemilik : NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH


Judul : SYARAH USUL 20
Pengarang : DR ALI ABD HALIM MAHMUD
Penerbit : DPF
Muka surat : -

Pemilik : NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH


Judul : HADITH 40, TERJEMAHAN DAN SYARAHNYA
Pengarang : MUSTAFA ABDUL RAHMAN
Penerbit : Dewan Pustaka Fajar
Muka surat : 441

Pemilik : RADHIAH


Judul : PENENANG JIWA
Pengarang : IMAM AL-GHAZALI
Penerbit : WISDOM MIND
Muka surat : -

Pemilik : NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH


Judul : FIQH AL SIRAH 1
Pengarang : MUHAMMAD SAID RAMADHAN AL BUTI
Penerbit : DPF
Muka surat : -

Pemilik : NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH


Judul : MUHAMMAD AL-FATEH
Pengarang : ABDUL LATIP TALIB
Penerbit : PTS
Muka surat : -

Pemilik : MUHAMMAD HAZIQ BIN KAMARUDIN


Judul : LESNA FI ZAMAN ABRAHAH
Pengarang : DR RAGHIB ASSARJANI
Penerbit : MUASSASAH IQRA'
Muka surat : -

Pemilik : RAJA ATIQAH BINTI RAJA AB. RAHMAN


Judul : KISAH-KISAH DARIPADA RASULULLAH
Pengarang : DATO ISHAK BAHAROM
Penerbit : KEMILAU PUBLIKA
Muka surat : -

Pemilik : RAJA ATIQAH BINTI RAJA AB. RAHMAN


Judul : PESAN-PESAN BIJAK LUQMANUL HAKIM
Pengarang : MAJDI ASY-SYAHARI
Penerbit : GEMA INSANI
Muka surat : -

Pemilik : RAJA ATIQAH BINTI RAJA AB. RAHMAN


Judul : WIVES OF PROPHET MUHAMMAD
Pengarang : FARIDAH MAS'OOD DEBAS
Penerbit : HPH
Muka surat : -

Pemilik : AMARLINA BINTI AHMAD


Judul : ISLAMIC RULES ON MENS & POST NATAL BLEEDING
Pengarang : DR ABU AMEENAH BILAL PHILIPS
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE (IIPH)
Muka surat : -

Pemilik : AMARLINA BINTI AHMAD

Judul : 33 WAYS OF DEVELOPING AL-KHUSYOO'
Pengarang : MOHAMMAD SALIH AL-MUNAJJID
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE (IIPH)
Muka surat : -

Pemilik : AMARLINA BINTI AHMAD


Judul : THE HONORABLE WIVES OF THE PROPHET
Pengarang : -
Penerbit : DAR AL-SALAM
Muka surat : 137

Pemilik : ZAHIDAH HAMZAHJudul : AKIDAH, KEFAHAMAN DAN PEMIKIRAN
Pengarang : MUHAMMAD MUJAHID
Penerbit : PMRAM
Muka surat : 234

Pemilik : ZAHIDAH HAMZAH

Judul : IMPACT OF IMAN
Pengarang : DR YUSUF AL QARDAWI
Penerbit : AL-FALAH FOUNDATION
Muka surat : -

Pemilik : NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH


Judul : THE IDEAL MUSLIM
Pengarang : DR MUHAMMAD ALI AL-HASHIMI
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : 384

Pemilik : NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH, AMIRUL ZUHRI, WAN AFIQAH


Judul : GERAKAN FREEMASONRY, ORIENTALISME, KRISTIANISASI (MUSUH DALAM MENGHANCUKAN ISLAM)
Pengarang : HJ NIK AZREN MOHAMED, HJ MUHD MAHADI, HJ ISA
Penerbit : PMRAM
Muka surat : 398

Pemilik : WAN KHAIRUNNISA 


Judul : TRANSFORMASI RAMADAN
Pengarang : HASRIZAL ABDUL JAMIL
Penerbit : GALERI ILMU
Muka surat : -

Pemilik : RAJA ATIQAH BINTI RAJA AB. RAHMANJudul : KHALID ALWALID MEMBURU SYAHID
Pengarang : ABDUL LATIP TALIB
Penerbit : PTS
Muka surat : 

Pemilik : 


Judul : SIRAH BULAN-BULAN HIJRAH
Pengarang : DR. ENGKU AHMAD ZAKI
Penerbit : MESTREAD SDN. BHD.
Muka surat : -

Pemilik : SITI KHADIJAH BINTI DAUD


Judul : ISLAM YANG MUDAH 
Pengarang : ALIAS OTHMAN, DR. ANISAH BT AB GHANI
Penerbit : PTS PUBLICATIONS
Muka surat : -

Pemilik : SITI KHADIJAH BINTI DAUD


Judul : ANATOMI AL-QURAN
Pengarang : AMMAR FADZIL
Penerbit : PTS ISLAMIKA SND. BHD
Muka surat : 242

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOP


Judul : MONOGRAF EMAS KOMPILASI EMAS ULAMA TERULUNG
Pengarang : -
Penerbit : MAJLIS KEBAJIKAN KELUARGA KEDAH
Muka surat : 246

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOP
Judul : SYARAH HADITH 40 IMAM NAWAWI
Pengarang : DR. MUSTAFA AL-BUGHA & MUHYIDIN MISTO
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : 550

Pemilik : SITI BADRIYAH BINTI YAAKOP


Judul : KHILAF PRINSIP & DISIPLIN 
Pengarang : ABDUL MUIZZ MUHAMMAD
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : ENGKU FAHMI


Judul : ADAB-ADAB ISLAM DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN (JILID I)
Pengarang : MOHAMAD ZULKIFLI BIN ABDUL GHANI
Penerbit : -
Muka surat : -

Pemilik :


Judul : ADAB-ADAB ISLAM DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN (JILID II)
Pengarang : MOHAMAD ZULKIFLI BIN ABDUL GHANI
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : CAHAYA PENCINTA ILMU
Pengarang : AL-ALAMAH SYEIKH AZZORNUJI
Penerbit : JAHABERSA
Muka surat : -

Pemilik : UMAIRAH NORAZMAN


Judul : PERBANDINGAN AGAMA ISLAM
Pengarang : PROF. DR. AHMAD SHALABY
Penerbit : PUSTAKA NASIONAL
Muka surat : -

Pemilik : UMAIRAH NORAZMAN


Judul : SYARAH RIYADH - AS-SOLIHIN IMAM NAWAWI2 (BM)
Pengarang : SYEIKH MUHAMMAD SHALIH AL-UTHAIMIN
Penerbit : JAHABERSA
Muka surat : -

Pemilik : UMAIRAH NORAZMAN


Judul : LANGIT ILAHI- TUHAN TIDAK LUPAKAN KITA
Pengarang : HILAL ASYRAF
Penerbit : GALERI ILMU SDN BHD
Muka surat : 219

Pemilik : NADIRAH SHAHROM


Judul : APA ERTINYA SAYA MENGANUT ISLAM
Pengarang : FATHI YAKAN
Penerbit : PUSTAKA SALAM
Muka surat : 108

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM, NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH

Judul : SEMULIA AKHLAK NABI
Pengarang : AMRU KHALID
Penerbit : AQWM JAMBTN ILMU
Muka surat : 280

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM


Judul : SYAMAIL MUHAMMAD S.A.W. : KEPERIBADIAN RASULULLAH
Pengarang : IMAM AL-TIRMIZI
Penerbit : TELAGA BIRU
Muka surat : -

Pemilik : AMI FARHANI BINTI MOHAMAD NOR ARIPIN


Judul : LETTER FROM IMAM AL-GHAZALI TO ONE OF HIS STUDENTS (AYYUHA AL- WALAD)
Pengarang : TRANSLATED BY: DINA M. YUSUF
Penerbit : DAR AL-SALAM
Muka surat : 62

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM


Judul : FAITH, REASON AND SPIRIT
Pengarang : DR MUHAMMAD ABU LAYLAH
Penerbit : AL-FALAH FOUNDATION
Muka surat : 119

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM


Judul : ISLAM THE LAW OF LIFE
Pengarang : 'ABDULLAH NASIH 'ULWAN
Penerbit : DAR AL-SALAM
Muka surat : 195

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM


Judul : ETIQUETTE IN ISLAM
Pengarang : DR. MAGDA AMER
Penerbit : AL- FALAH FOUNDATION
Muka surat : 168

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM


Judul : PERFECT MUSLIM CHARACTER IN THE MODERN WORLD
Pengarang : MUSTAFA AT-TAHAN
Penerbit : AL-FALAH FOUNDATION
Muka surat : 291

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM


Judul : CEBISAN HATI MANUSIA
Pengarang : MUHAMMAD MUJAHID BIN MOHAMMAD FADZIL
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : FATIMATUZ ZAHRA BINTI AZMI


Judul : TUHAN ITU DEKAT
Pengarang : AMALUDDIN MOHD NAPIAH
Penerbit : GALERI ILMU
Muka surat : -

Pemilik : LIYANA HASSAN


Judul : DI MANA DIA DI HATIKU?
Pengarang : PAHROL MOHD JUOI
Penerbit : KARYA BESTARI SDN BHD
Muka surat : -

Pemilik : LIYANA HASSANJudul : PENYUCIAN HATI
Pengarang : AMRU KHALID
Penerbit : AL-HIDAYAH PUBLICATION
Muka surat : -

Pemilik : LIYANA HASSAN


Judul : TEN FRIGHTENING THINGS FOR WOMEN
Pengarang : ABU MARYAM MAJDI FATHI AL-SUED
Penerbit : AL- FIRDOUS LTD, LONDON
Muka surat : 61

Pemilik : FAIZNADILA IDAYU


Judul : SERMONS OF THE PROPHET MUHAMMAD
Pengarang : ABU NASR MUHAMMAD IBN WAD'AN
Penerbit : GOODWORD
Muka surat : 90

Pemilik : FAIZNADILA IDAYU


Judul : IKHTIAR PENYEMBUHAN PENYAKIT DGN AYAT2 DAN DOA2 MESTAJAB (EDISI KEDUA)
Pengarang : TUAN GURU DATO' DR. HARON DIN
Penerbit : DARUSSYIFA'
Muka surat : 120

Pemilik : ELLYA NABILA BINTI A. JALIL


Judul : INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT
Pengarang : DATO' ISMAIL KAMUS, MOHD AZRUL AZLEN AB. HAMID
Penerbit : TELAGA BIRU
Muka surat : -

Pemilik : AMI FARHANI BINTI MOHAMAD NOR ARIPIN, NUR IZZAH FATIMAH AZIZAH, ENGKU FAHMI


Judul : PENJELASAN LENGKAP HUKUM & PERSOALAN UTAMA BERKAITAN DARAH-DARAH HAID, NIFAS DAN ISTIHADHAH
Pengarang : HJ MUHAMMAD NURUDDIN MARBU AL-BANJARI AL-MAKKI
Penerbit : ISTIRAMAI ENTERPRISE SDN BHD
Muka surat : -

Pemilik : AMI FARHANI BINTI MOHAMAD NOR ARIPINJudul : 8 TOKOH WANITA PENCETUS TURUNNYA WAHYU
Pengarang : DR. ABDUL RAHMAN UMAYRAH
Penerbit : MUSTREAD SDN. BHD.
Muka surat : -

Pemilik : NURUL HUSNA BINTI SALIHIN


Judul : ISLAMIC FATAWA REGARDING WOMEN
Pengarang : MUHAMMAD BIN ABDUL AZIZ AL-MUSNAD
Penerbit : DARUSSALAM
Muka surat : -

Pemilik : NADZIRAH MUKHTARJudul : 100 KISAH KEPAHLAWANAN WANITA
Pengarang : IMARAH MUHAMMAD IMARAH
Penerbit : SYNERGY MEDIA
Muka surat : -

Pemilik : NURUL HUSNA BINTI SALIHIN


Judul : THE CHOICE - DIALOG ISLAM & KRISTIAN
Pengarang : AHMAD DEEDAT
Penerbit : KHARISMA
Muka surat : -


Pemilik : NURUL HUSNA BINTI SALIHIN


Judul : SAKINAH
Pengarang : A. UBAIDILLAH ALIAS
Penerbit : KEMILAU PUBLIKA
Muka surat : -

Pemilik : NURUL HUSNA BINTI SALIHINJudul : TERAPI SOLAT TAHAJUD; MUKJIZAT PENYEMBUH PENYAKIT
Pengarang : MOHAMMAD SALLEH, Ph.D
Penerbit : PTS
Muka surat : -

Pemilik : MUHAMMAD ASYRAF BIN KOSNANJudul : FATAWA-ESSENTIAL RULINGS FOR EVERY MUSLIM WOMAN
Pengarang : IBN MAQBOOL HUSAIN
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : -

Pemilik : NURUL HUDA BINTI AZHAR


Judul : YOU CAN BE THE HAPPIEST WOMAN IN THE WORLD
Pengarang : DR 'AID AL QARNI
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : -

Pemilik : NURUL HUDA BINTI AZHARJudul : FIQH ASSUNNAH LIL ABNA'
Pengarang : SHEIKH JAMAL AL-KHALI'
Penerbit : ANNUR LIL INTAJ AL-I'LAMI WA ATTAUZI'
Muka surat : -

Pemilik : NADHIRAH BINTI MUHAMAD YUSOF


Judul : BERBUNGA CINTA ASIHAH DI HATI RASULULLAH
Pengarang : ZAMRI MOHAMAD & IMRAN YUSOF
Penerbit : PTS PUBLICATIONS & DISTRIBUTORS SDN BHD
Muka surat : -

Pemilik : NADHIRAH BINTI MUHAMAD YUSOF


Judul : FIQH ASSIRAH ANNABAWIYYAH
Pengarang : DR MUHAMMAD SA'ID RAMADHAN AL-BUTY
Penerbit : DARUS SALAM
Muka surat : -

Pemilik : NADHIRAH BINTI MUHAMAD YUSOF


Judul : AR-ROHIQ AL-MAKHTUM
Pengarang : SHEIKH SOFIY AR-RAHMAN AL-MIDAR KAFURI
Penerbit : DARUL WAFA'
Muka surat : -

Pemilik : NADHIRAH BINTI MUHAMAD YUSOF


Judul : MUHAMMAD AS IF YOU CAN SEE HIM
Pengarang : DR 'AID AL-QARNI
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE (IIPH)
Muka surat : 176

Pemilik : NIK TASNIM 


Judul : FIKH KERAHSIAAN WANITA
Pengarang : DR SAADUDIN MUS'AD HILALI (DITERJEMAH: FAUWAZ FADZIL)
Penerbit : PELIMA MEDIA SDN BHD
Muka surat : 183

Pemilik : NADHIRAH SHAHROM

Judul : DETIK-DETIK MASA
Pengarang : DR YUSUF AL-QARDHAWI
Penerbit : DEWAN PUSTAKA FAJAR
Muka surat : -

Pemilik : RAJA ATIQAH BINTI RAJA AB. RAHMANJudul : PENDIDIKAN SPIRITUAL
Pengarang : SYEIKH SAID HAWWA
Penerbit : mutiara ilmu selekta sdn bhd
Muka surat : 486

Pemilik : AISYAH ZAHIRAH SUKERI


Judul : ISLAM AND MANAGEMENT
Pengarang : DR. NACEUR JABNOUN
Penerbit : INTERNATIONAL ISLAMIC PUBLISHING HOUSE
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI


Judul : PRINSIP HIDUP MUSLIM SEJATI
Pengarang : MOHD HAZIZI AB RAHMAN
Penerbit : WARKAH JUANG
Muka surat : 150

Pemilik : ADILAH BINTI NAWAMJudul : PANDUAN LENGKAP KEHIDUPAN MUSLIM
Pengarang : HAJI NIK AZRAN MUHAMED & WARNIDAH WAN ABDUL RAZAK
Penerbit : PERSEKUTUAN MELAYU REPUBLIK ARAB MESIR
Muka surat : -

Pemilik : AMIRUL ZUHRI

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More